Bağımlılıkta TMS Tedavisi
Beyine elektromanyetik uyarımlar göndererek, uzun süreli madde kullanımı sonucunda işlevi bozulmuş sinirsel bölgelerin işlevlerinde düzelme sağlayan TMS (Transcranial Magnetic Stimulation) maddeye istek duymayı (aşerme) ve madde kullanımını azalttığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir. Yapılan çalışmalar TMS’nin bağımlılık davranışı ile birlikte kişinin ruh sağlığını olumsuz etkileyen depresyon, anksiyete ve anhedoni (zevk alamama hali) belirtilerinde de anlamlı azalma sağladığını göstermiştir.
Özellikle Kokain, Metamfetamin ve Kannabinoid (Esrar, Bonzai, A4 vb.) Kullanım Bozukluklarının ve Kumar Oynama Bozukluğunun tedavisinde psikoterapi ile birlikte uygulandığında oldukça verimli sonuçlara ulaşılabilmektedir.
Ortala 15 dakika süren TMS seansları herhangi bir cerrahi müdahale içermemesi, kişinin gündelik hayatını sürdürmesine engel olmaması, kolay uygulanabilirliği ve diğer tedavi ve terapi yöntemleriyle birlikte kullanılabilmesi gibi avantajlarıyla bağımlılıktan kurtulabilmek için verilen mücadelede önemli bir yöntemdir.