Hangi tedavi yaklaşımı sorunumu çözer?
FARMAKOLOJİKTEDAVİ
TMS TEDAVİSİ
BDT (Bilişsel Davranışçı Terapi)
EMDR TERAPİSİ
ŞEMA TERAPİ
AİLE VE ÇİFT TERAPİSİ
ÇOCUK VE ERGEN TERAPİSİ
CİNSEL TERAPİ
PREP (Okumayı Güçlendirme Programı) Türkçe ve Math
Günümüzde ruh sağlığı alanında gerek internette gerekse sosyal medyada, tanı ve tedaviler hakkında oldukça bilgi kirliliğine rastlanmaktadır. Bunun sonucu olarak ruh sağlığı sorunu yaşayan bireyler ve yakınları bu konuda sıklıkla kafa karışıklığı yaşayabilmektedirler. ‘’Hangi tedavi bana daha iyi gelir bu rahatsızlığımı giderir? Yeni yöntem varmış acaba bende işe yarar mı?...’’ aslında birçok yöntem ve method bulunmaktadır ancak bunların birçoğu güvenirliği ve geçerliği kabul edilmemiş yaklaşımlardır. Bu yüzden bu alandaki tedavilerde de bu yöntemi gözetmek ve her insan biricik ve karmaşık bir yapıya sahip olduğundan doğru tedavi yönteminin alanında uzman hekim ve psikologlar tarafından belirlenmesinin hayati önem taşıdığını unutmamak gerekir.
Danışan kliniğimize psikiyatrik tanı ve tedavi için başvurduğunda, en uygun tanı ve tedaviyi belirlemek üzere, yüz yüze görüşme ile yaşam öyküsü alma ve psikiyatrik değerlendirme ölçeklerinin uygulanmasını içeren ayrıntılı bir ruhsal durum muayenesi yapılır. Psikiyatrist gerekli gördüğünde, kan değerleri, idrar tahlilleri, tomografi ve beyin görüntüleme, (EEG), nörolojik ve psikometrik testler gibi tanıya yardımcı ölçümlerle kesin tanıya ulaşır ve kişiye özel tedavi planı kesinleştirilir.
Ruh sağlığı tedavisinde kişiye özel belirlenmiş tedavi yaklaşımları uygulanmaktadır. Her bireyin biyolojik yapısı, yaşam şartları ve mizaç özellikleri farklı olduğundan, tedavi planlanırken bunlar dikkate alınarak kişiye göre tedavi yapılandırılır.
İlaç tedavisi (farmakolojik tedavi), TMS Tedavisi (Transkranial Manyetik Stimulasyon), psikoterapi, ilaç tedavisi ile psikoterapinin birlikte uygulanması gibi tedavi prosedürleri danışana en uygun olanı seçilerek uzman psikiyatrist ve psikologlar tarafından uygulanır.
Tedaviyi planlayan hekim tarafından gerekli görüldüğü durumlarda belirlenen kontrol seanslarıyla tedavinin devamı sağlanır.
Psikiyatri uzmanı tarafından ilaç tedavisi uygun görülmüş kişiler aynı zamanda psikoterapiden de faydalanabilmekte bu sebeple hekim tarafından psikoterapi tedavisine yönlendirilebilmektedir. Psikoterapi tedavisine yönlendirilen danışanlarımızı, psikologlarımız ayrıntılı yaşam öyküsü ile değerlendirerek en uygun terapi tekniğini seçer ve psikoterapi sürecini başlatır. Terapi hedefleri ile terapinin sıklığına danışan ve terapist birlikte karar verir. Danışanın yaşadığı probleme göre değişmekle birlikte seanslar haftada 1, ağır vakalarda ise haftada 2 olacak şekilde danışanın da onayı dahilinde 45-50 dakikalık süreler halinde planlanır.
Doğru tanı ve tedavi için 02429997797 numaralı telefonla bizleri arayabilir uzmanlarımızdan randevu ve bilgi alabilirsiniz.